dimecres, 24 de maig del 2017

RUTA MODERNISTA DE PUIG I CADAFALCH PER MATARÓ

Aquesta ruta comença a l'ajuntament, on hem visitat el Saló de plens, allà, Puig i Cadafalch va restaurar el sostre de fusta que encara es conserva , els vitralls i un drac de ferro forjat.
Tot seguit hem anat al Carreró on hem pogut veure la casa natal del senyor Puig i Cadafalch.
Baixant una mica més, ens trobem “El Rengle” ,edifici estret i allargat situat enmig de la plaça Gran. Va ser projectat per Emili Cabanyes. Poc després Puig i Cadafalch va incorporar-hi la coberta semicilíndrica, revestida de maó vist i ceràmica blanca i blava, amb elements de forja.
Hem seguit baixant fins la botiga Modernista “La Confiança”on hem estat una estona mirant tots els detalls que mai ens havíem parat a observar, és molt maca!
Després hem anat fins el Carrer Nou on hem vist la façana Modernista de la casa Parera , feta també pel Sr. Puig i Cadafalch. Hem pogut observar esgrafiats, ferro forjat, elements de la natura...
Per acabar hem visitat la joia Modernista que tenim a Mataró, la Casa Coll i Regàs.L'arquitecte també va ser Puig i Cadafalch. Té una façana preciosa!!!
Llàstima que no hem pogut entrar a dins, ens hagués agradat molt.
Baixant cap a l'escola, alguns grups hem pogut veure un altre edifici Modernista que tenim a la ciutat, "la Beneficència", situada al Carrer Sant Josep.
Ens hem adonat que a Mataró tenim coses molt maques!!!!
Ruta Modernista Mataró 2n-16-17

2 comentaris:

  1. Em va agradar molt fer la ruta modernista i la voldré tornar a fer amb la meva família i els hi explicaré tot el que se.
    Martina

    ResponElimina
  2. M'han agradat les fotos que he vist i m'he entretingut moltíssim i m'he divertit.

    ResponElimina